09/12/2023

Mavi Haber Adana

Mavi Haber Adana

ÇİLEM ALVUR: EN BÜYÜK HEDEFİMİZ KALİTELİ HİZMET SUNMAKTIR

Adana’nın tanınmış iş kadınlarından Elegant Ayak Sağlığı ve Güzellik Merkezi sahibi Çilem Alvur, ayak bakımının hem estetik açıdan hem de sağlık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Alvur, “Hem uzman kadromuzdan dolayı hem de uyguladığımız fiyat politikasından dolayı insanlar gelip bizi yerimizde görmeleri gerekiyor. Klinik özelliğimiz var, tamamen hijyen dolu bir ortamda çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

Ayak sağlığı ve merkezinde yapılan işlemleri konuşmak adına kendisini ziyaret ettiğimiz Elegant Ayak Sağlığı ve Güzellik Merkezi sahibi Çilem Alvur, yaptıkları işlemler hakkında bilgiler verdi. Son derece pozitif bir yapıya sahip olan Alvur, sorularımızı tüm içtenliğiyle yanıtladı.

Çilem Alvur ile yaptığımız sohbetimizi siz değerli okurlarımızın beğenisine sunuyoruz…

SİZİ BİRAZ TANIYABİLİR MİYİZ?

20 yıldır sağlık sektörünün içerisindeyim. 15 yıl hastane geçmişim var sağlık sektöründe çalıştım, yaklaşık 7 yıldır da kendi işimi yapıyorum.

ELEGANT AYAK SAĞLIĞI VE GÜZELLİK MERKEZİ’NİN SAHİBİSİNİZ, BURADAKİ EN BÜYÜK HEDEFİNİZ NEDİR?

Buradaki en büyük hedefimiz insanlara kaliteli birer hizmet sunup onların memnuniyetini ve devamlılığını sağlamaktır.

NE TÜR İŞLEMLER YAPIYORSUNUZ?

Medikal Ayak Bakımı, Batık Tırnak, Diyabetik Ayak Bakımı, Çatlak Topuk Bakımı, Nasır Bakımı, Deforme Tırnak, Mantarlı Tırnak, Siğil Bakımı, Kalınlaşmış Tırnak, Terleyen Ayak Bakımı, Deri Sertleşmesi Bakımı, Manikür- Pedikür.

Cilt Bakımı, Anti aging, Kırışık ve gözaltı morlukları, Cilt gençleştirme, Işın tedavisi, Gözenek tedavisi, Nem bakımı, Cilt yenileme, Medikal bakımlar, Kişiye özel bakımlar.

Kalıcı makyaj, Profesyonel makyaj, Kaş dizaynı, Ağda, Lazer epilasyon, Profesyonel manikür- pedikür, Medikal masaj, Aromaterapi masaj, Selülit masajı, Bölgesel zayıflama.

AYAK SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ VE HASSAS BİR KONU, ÖZELLİKLE DİYABET HASTALARIN AYAKLARINDA OLUŞAN YARALAR VE BAKIMLARI VAR. BUNLARLA İLGİLENİYOR MUSUNUZ?

Diyabet hastalarının tedavilerini yapıyoruz fakat bu tedavilerin amacı yara almadan işlem yapmaktır. Biliyorsunuz ki diyabet hastalarının yaraları geç iyileşiyor. Yara tedavisi bizim işimiz değil. Bizim yaptığımız tırnak bakımları ve genel bir ayak bakımıdır. Yaralar ve açık yaralar bizim işimiz olmadığı gibi bu tip sağlık sorunları doktorlarla ilgilidir. Bizim işimiz tırnak bakımları ve genel ayak bakımıdır. Bizim amacımız diyabet hastalarına yara açmamak, yara olmasını engellemek adına biz işlemlerini yapıyoruz. Diyabet hastalarının ayaklarının yaralanmaması adına hijyenik bir şekilde tedavi ediyoruz.

NEDEN AYAK BAKIMI?

Günlük yaşamda çeşitli nedenlerle yıpranan ayakların bakımı hem estetik açıdan hem de sağlık açısından büyük önem taşır. Ayaklarımız vücudumuzun en alt uzuvları olup, tek başına vücudun 214 kemiğinin 52 sini içerdiğini, bir günde ortalama olarak 8 ile 10 bin arasında adım attığımızı ve bütün bir ömür boyunca dünyanın çevresini 4 defadan fazla yürüyecek kadar yol kat ettiğimizi biliyor musunuz? Yıllar geçtikçe artan kilolar, hareketsizlik,  uygun olmayan ayakkabı seçimi, var olan ufak tefek sorunları önemsememe ve süreğenleşen hastalıkların etkileri ayak sağlığını bozuyor.

Yalnız ayak sağlığını değil tüm bedenimizin duruşunu, dengesini de değiştiriyor. Sıkıntı ile yanlış basmaya başlamak dizlere, oradan kalçaya ve bele, derken sırta ve boyuna farklı açılar kazandırıp ağrılara, hareket kısıtlılığına neden oluyor.

Gün boyu hareket halinde olan ayakların bakımı medikal olarak ayak sağılığı ile ilgilenen Podiatri uzmanlarınca yapılmalıdır. Özellikle diyabetli kişilerde ayaklarda his kaybı görülmesi ve his kaybından dolayı taşınan riskin büyük olması, diyabetik ayaklarda özel podiatri bakımlarının önemini artırmıştır.

CİLT BAKIMI DA YAPIYORSUNUZ, CİLT BAKIMINDAN BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Sadece estetik açıdan değil sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek, yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır. Aksi takdirde UV ışınları makyaj, serbest radikaller, sigara, stres, hava değişimleri ve yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etikler ve genç yaşta olmamıza rağmen yorgun ve solgun görünmemize neden olur.

Sağlıklı bir cilt bakımı yaklaşık iki saat sürer ve bu süre içinde sıra ile süt ve tonik ile temizleme, peeling, ozan artı buhar, serum ve ampul emilimi yüz masajı, maske, yüksek frekans ve kremleme işlemi uygulanır. Bu uygulamalar ile cilt temizlenir, tıkalı gözenekler açılır, kan dolaşımı hızlandırılır, cilt ölü hücre ve siyah noktalardan arındırılır, nem depo edici ve hücre yenileyici işlemlere taptaze canlı bir görünüm ortaya çıkar.

ADANA’DA OLDUKÇA FAZLA GÜZELLİK MERKEZİ VE AYAK SAĞLIK MERKEZİ AÇILDI. İNSANLAR ELEGANT’I NEDEN TERCİH ETSİNLER?

Hem uzman kadromuzdan dolayı hem de uyguladığımız fiyat politikasından dolayı gelip bizi görmeleri gerekiyor. Klinik özelliğimiz var, tamamen hijyen dolu bir ortamda çalışmalarımızı yapıyoruz.

BURADAN SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Sadece ayak bakımı yapmıyoruz, onun dışında lazer epilasyon, cilt bakımı, kalıcı makyaj gibi güzellik merkezimizde de hizmet veriyoruz. Dolayısıyla insanların kaliteyi görmeleri adına yapılan işlemleri görmeleri adına bir çayımızı ve kahvemizi içmeye bekliyoruz, daha sonra onlar zaten doğruyu karar vereceklerdir.

 

About Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir